tiistai 30. joulukuuta 2014

MerimiessäkkiTämä merimiessäkki meni pukin konttiin pikkuveljelle. Pikkuveli tällaista toivoi jokunen kuukausi sitten mutta torppasin ajatuksen välittömästi, minä en ainakaan sitä tee. Ajatus repun tekemisestä ahdisti, vähän kuten verhojenkin ompelu, pikkutarkkaa mittaamista ja meikäläisen perfektionistiluonteelle tiedossa olisi myös yllinkyllin purkamista ja pähkäilyä. Mutta kas kun se ajatus jäi silti polttelemaan ja pakkohan siihen oli ryhtyä. :)


Vähän apuja nappasin täältä http://blogit.iltasanomat.fi/kassakerho/2011/02/25/merimiessakki/ mutta ihan täysin en ohjeen mukaan tehnyt. Omaani halusin vuoren ja siksi tein myös säkin suuaukon eri tavalla. Tikkailin myös vähän enemmän ja hihnasta halusin säädettävän. Ohje oli kuitenkin loistava ja säkin mitat kuulemma just sopivat. :)  Onni on omata vähän hamsterin luonnetta joka purkaa ja säästää kaiken irroitettavan vanhoista laukuista ja muista. Metalliosat ja säätönippelit löytyi ihan omasta takaa eikä niitä tarvinnut erikseen lähteä metsästämään. :)


Kankaana käytin Ikean paksua ja vahvaa puuvillaa. Tarkoitus oli tästä tehdä joskus nojatuolin päällys mutta itse nojatuoli jouti jo kaatikselle ennenkuin ehdin touhuun ryhtyä. Niinpä kangasta löytyi metritolkulla kotoa. Säkin pohjaksi laitoin vahvaa vedenpitävää kangasta, paksuudeltaan jopa paksumpaa mitä tuo Ikean paksu puuvilla on.  


 Alunperin tarkoitus oli laittaa tähän sirkat mutta koska en löytänyt tarpeeksi isoja ja vahvoja, päädyin lenksuihin. Luotan näiden kestävyyteen käytössä enemmän.


Yllätyksekseni tämän tekeminenkin oli kivaa vaikka sitä vähän epäilin ja saajakin oli iloisen yllättynyt. :) Onnistunut projekti siis kaiken kaikkiaan. Miehellekin kuulemma pitää myös tehdä tällainen. :)

14 kommenttia:

 1. Ompa komea ja miehekäs ompelus! Ja näyttää tosiaan kätevältä ja kestävältä. Tuttu tunne tuo, että (varsinkin kestäviksi ja käytännöllisiksi eikä söpöiksi ja herttaisiksi tarkoitettuihin) tilaustöihin on vaikeampi löytää rohkeutta ja motivaatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Sinäpä sen sanoit! :) Tilaustöihin on usein vaikea motivoitua ja rohkeuden löytäminen aloittamiseen hieman kesti. Kyllä tämä jäi heti ajatuksissa kytemään mutta jännitti, lopulta se motivaatiokin tuli itsestään mutta sen piti vaan itse saada nostaa päätään. :D

   Poista
 2. Tää on siis niin superhieno, vauu!! Enpä olisi itse saanut edes aloitettua tuollaista :O Sietää olla veljen tyytyväinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! :) Joku toinen olisi voinut tämänkin surauttaa tuosta noin vaan hetkessä mutta itse saan tuhottomasti aikaa kulutettua mittailuihin ja pähkäilyihin puhumattakaan siitä että kaiken pitää olla just eikä melkein niinkuin pitää, ratkojalla oli hommia tässäkin :D Veli oli kovin tyytyväinen ja yllättynyt kun eihän se osannut tätä odottaa kun olin ajatuksen niin torpannut heti ensi kättelyltä. :D

   Poista
 3. Tämähän on miehekäs ja päheä tuumaisi varmaan siskon isommat pojat. Kiitos hyvistä kuvista ja työn kuvailusta.

  VastaaPoista
 4. Älyttömän hieno ja niin taitavasti toteutettu !

  VastaaPoista
 5. Tosi upea merimiessäkki. "Reppu ja reissumies."

  VastaaPoista