tiistai 2. syyskuuta 2014

Hyvää yötä!


Yökkäreitä yöpukupulaan ja terättömänä ehdottomasti sillä tällä yöpyöriäisellä ei sukat jalassa pysy öisin kahtaa minuuttia kauempaa. Pandapuvun tein ensin ja puudeliin lisäsin sentin lisää niska-haaramittaan. Itse asiassa todella usein lisään selkäpituutta Ottobren ohjeilla tehtyihin haalareihin. Onkohan pieni mies pitkäselkäistä mallia vai Ottobren kaavat niukkoja selkämitaltaan, en tiedä.

Vihreässä yökkärissä tein molempiin ranglansaumoihin kanttaukset ja nepparit ja pandaan nappilistahalkion. Nepparit koko edustan matkalta olisivat toki helpottaneet pukemista mutta en halunnut liikaa neppareita painamaan  ja haaranepparit tuntuivat turhilta kun öisin ei enää vaippaakaan tarvitse vaihtaa. Menee se yöpuku päälle varsin kivuttomasti näinkin. :)


Tässä alimmassa kuvassa näkyykin se että vaikka jaloissa ja käsissä kasvunvaraa löytyykin, tulee haalari jäämään pieneksi ensimmäiseksi niska-haaramitan osalta. Pitäisi jatkossa vaan joka kerta jaksaa mitata vähintäänkin niska-haaramitta eikä luottaa liikaa valmiisiin kaavoihin.

Sekä puudelitrikoo että ihana pandatrikoo ovat Viljamin puodista.

10 kommenttia:

 1. Kivoja kuoseja ;-) Itse olen meidän pikkumiehelle lisännyt Ottobren haalarikaavoihin osaan jopa kuusi senttiä lisää; tosin meillä on pikkumies kyllä oikeasti pitkäselkäistä sukua ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ihan myyty tuohon pandakuosiin, onneks sitä jäi vielä sen verran että jotain muutakin siitä saa. :) Muutenkin harmitti että käyttöaika jäänee aika lyhyeksi selkämitan vuoksi.
   Nyt kun tuo vihreä on ollut enemmän käytössä niin olisi siinäkin saanut enemmän olla tilaa vielä selässä että kasvun varaa olisi ollut enemmän. Noh, saapahan ommella sitten lisää hyvällä omalla tunnolla. :)

   Poista
 2. Voi suloisuus mikä pikkuihminen söpöissä yöpuvuissaan! Samanlaisia korjausliikkeitä olen myös joutunut tekemään Ottobren kaavoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ensi kerralla malttaa mielensä sen verran että saa mitattua ja ihan reilulla kädellä mitata pituutta lisää. :)

   Poista
 3. Kyllä kelpaa nukkua! Toivottavasti antaa äidinkin nukkua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pääosin poika antaa äidin nukkua. Äidin väsymys taas on itseaiheutettua yöllisten ompelusessioiden vuoksi :)

   Poista
 4. Söpöset haalarit, nuo terät onkin hyvä ajatus! Meillä joudutaan suosimaan kaksiosaista yöppiä (joita on tasan yksi kpl :p ), kun vaipat vuotaa melkein joka yö ja alaosa on näppärämpi vaihtaa :( Mikä lie toisi avun, monta juttua jo testattukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Voi ei, tuo onkin hankalampi juttu. :( Onneksi terät voi laittaa housuihinkin. :)

   Poista