lauantai 8. helmikuuta 2014

Prinsessajuttuja

Sainpas vihdoinkin tehtyä kauan suunnittelemani prinsessamekot. On hyvä että tällaisella pienen pojan äidillä on pieniä tyttöjä lähipiirissä jotta saan toteuttaa myös mekkohulluuttani. :)
Nämä menivät synttärilahjoiksi pienille prinsessasiskoksille.Tässä mekon tein Suuri Käsityölehden Prinsessaliitteestä löytyvällä ohjeella. Raidallinen kangas on kirpparilta löytynyt vanha verho josta sain kätevästi käytettyä hyväksi helman rimpsut.Tämä mekko on Mekkotehtaan Katariina-mekon pohjalta tehty. Kankaana on käytetty pussilakanaa ja minun vanhan mekkoni helmaa jota olen säästellyt juuri tällaista tilannetta varten.

Jostain syystä sydäntä aina lämmittää kun saan käytettyä tällaisia materiaaleja ja luotua niille uuden elämän. Lisäksi tällaiset kierrätysmateriaalit harvemmin kärsivät pesuista sillä ne ovat jo kuluneet sellaisiksi kuin ovat sekä ovat pehmeämpiä käytössä. Oivaa mekkomateriaalia siis.


Pitäähän prinsessoilla tietenkin kruunutkin olla, jalokivillä koristellut. Mielellään vielä sellaiset mitkä kestävät kaikenlaiset leikit.

14 kommenttia:

 1. Ihanat prinsessamekot! Erityisesti tuo toinen on ihan prinsessaunelma!

  VastaaPoista
 2. Nämä on kerrassaan suloiset mekot ja takuulla pienten prinsessojen mieleen!

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihania! Tuota Katariinan pohjalta tehtyä on ehkä pakko yrittää joskus matkia...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat mekot! Tosi hyvin käy tuo helman rimpsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Ja parasta oli ettei tarvinnut ollenkaan tehdä hörhelöitä itse vaan ne oli jo valmiiksi tehdyt. :)

   Poista