sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Isänpäivä

Tykkään hirveästi isänpäivästä vaikka joka kerta saankin siitä etukäteen hirmuisen stressin. Nyt kun on oma lapsi on hurjan kivaa suunnitella lahjoja ja kortteja. Miehen kanssa ollaan sovittu että isänpäivien ja äitienpäivien mahdolliset lahjomiset tulisi olla jotenkin lapsen kanssa tehtyjä. Tässä lähinnä pointti se ettei juhlapäivän idea olisi vain se lahjan ostaminen kaupasta. Viime äitienpäivänlahjasta ei paremmaksi pysty pistämään mutta jotain me silti keksittiin. Pappalle tuunasin kaupasta ostetun paidan silitysarkeilla ja poika teki oman osuutensa kortissa. Aika ihana tuo kortti-idea minkä löysin facebookin äitiryhmästämme. :)


Miehelle meni tällainen setti. Valokuvakollaasi jollaisen tein myös viime vuonna, pojan maalaama muki sekä kortti.Mietin pitkään miten toteuttaa isänpäivälahja pienen taaperon kanssa. Tällainen kahvikuppi sitten 1-vuotiaan luovuuden purskassa syntyi. Pojan mielestä kaikista hauskinta oli maalata kuppia sisältä. :)

Teen myöhemmin ihan oman juttunsa kupin maalauksesta jotta siitä olisi apua muillekin. Tämä on siis tehty  posliiniväreillä ja kuppi on lopulta poltettu. Posliinin maalauksessa on ne omat juttunsa ja sain askarteluliikkeen myyjältä hyviä vinkkejä siihen.


Kortissa leikkasin vain kartongista sydämen ja painoin pojan käden sen päälle. Yksinkertaista mutta jotenkin niin liikuttavaa. Tosin käytännössä kädenjäljen painaminen ei ihan niin yksinkertaista ollut ilman apuria...

Jos nyt ihan totta puhutaan niin näiden kanssa oli jos jonkinmoista vastoinkäymistä ja lähellä oli ettei mies saanut tuota kahvikuppiaan lainkaan isänpäivänä. Onneksi jotkut ihmiset vaan ovat niin ihania että menevät töihin vaikka vähän etukäteen että saavat asiakkaan päivän pelastettua. Valokuvat olivatkin sitten toinen juttu mutta jätetään siitä märiseminen nyt kuitenkin. :) Loppu hyvin kaikki hyvin.

8 kommenttia:

 1. Löysin blogisi Punatukka ja kaksi karhua- blogin kautta ja jäänkin samalla lukijaksi :) Täällä oli ihania ompeluksia ja nämäkin isänpäivälahjat ovart aivan suloisia.

  VastaaPoista
 2. Hirmuisen kivoja lahjuksia! Mie saan näistä juhlista ihan hirveen stressin, koska olen ihan maailman huonoin lahjojen keksijä ja jotenkin isänpäiväkin pääsee joka vuosi yllättämään :p Tosi kekseliäästi olet askaroinut 1-veen kanssa, varmasti vaati kärsivällisyyttä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Me ollaan miehen kanssa päätetty että isänpäivät ja äitienpäivät keksitään molemmat lapsen kanssa jotain lahjaa tms. Tykkään hirveästi vaikka 1 veen kanssa tehdessä on kyllä omat haasteensa. :D

   Poista
 3. Ihania lahjoja :) Tuo kortti-idea on aivan mahtava, lopputulos on kyllä ihan älyttömän söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ennis! :) Ja kaikenlisäksi niin yksinkertaista! Jos lapsi vaan ei kammoaisi tahmaisia värejä sormissaan. :D

   Poista
 4. Upeita lahjoja! Ihan mahtava tuo kahvikuppi! Ja kaunis sekä yksinkertaisen mahtava tuo kortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NorppaStiina! Mies ihastui kuppiinsa kovasti, päivittäiseen käyttöön pääsi. :)

   Poista