sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Neliörahi

Vanha tekonahasta ompelemani neliörahi alkoi vedellä viimeisiään ja olin paikkaillautkin sitä jo kulmistaan jesarilla. Oli vain ajan kysymys koska se kirjamaimellisesti räjäyttäisi pienet styroxpallot sisuksistaan pitkin olohuonetta joten uusi päällinen oli tehtävä. Samalla hyväksi todetulla kaavalla. 


Tämä rahi on tehty kahdesta 45cm*135cm suikaleesta ja ompelemalle suikaleet limittäin toisiinsa. Kankaana käytin paksua puuvillakangasta. Sisuksessa olevat styroxpallot ovat vanhasta säkkituolista mutta niitä tietääkseni saa ostettua ihan irtotavaranakin. Päällinen ei ole irroitettava jota en tekovaiheessa tajunnut edes miettiä, edellinen kun oli tekonahkaa johon lika ei tarttunut. Siksi voi olla että uuden teko tulee aikaisemmin ajankohtaiseksi sillä lapsiperheessä likaantumista ei vain voi estää.

Tykkään tästä neliömallista enemmän kuin perinteisestä säkkituolista. Tavallinen säkkituoli helposti vain lojuu nurkassa mutta tämä on jokapäiväisessä käytössä milloin jalkojen alla rahina tai jakkaran korvikkeena. Lisäksi se myös istuu sisustukseen paremmin kuin epämääräinen kangasmytty. 

11 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kiva. Pitäisikö hän kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei ainakaan vaivan takia kannata jättää kokeilematta. Tosi helppo tehdä eikä aikaakaan tuhraannut juuri muuhun kuin styroxpallojen laittamiseen. :) Kannatan kokeilemista. :)

   Poista
 2. Onpa todella hyvännäköinen tämä kuosi sisustuskankaana. Tyylikäs rahi tuli :)

  VastaaPoista
 3. Palaan jo toistamiseen tätä katsomaan. Kyllä voikin hyvin sopia tuo kuosi rahiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, tuntuu että kuosi olisi tehty tuohon rahiin. :)

   Poista
 4. Hei, tosi hieno rahi! Mistähän tällaista tekonahkaa saisi ostettua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitokset Saaka! :) Tämä kangas on paksua ja jämäkkää Ikean puuvillakangasta. :)

   Poista
  2. Moi! Piti tallentaa tää sivusto myöhempää tarkastelua varten ihan. Pääsen kohtapuoliin kokeilemaan itsekin tätä tyyliä, tosin meidän rahi on sellainen kovempi malli. Toivottavasti toimii yhtä hyvin kuin tässä. :) Kiitos inpispiksestä. ps. Liityin lukijaksesi kun sinulla näyttää olevan aika ajoin muutakin mukavaa täällä blogissa..!

   Poista
  3. Tervetuloa Saaka seurailemaan! Voi vitsi, kiva kuulla että oon saanut inspiksen tätä kautta! Toivottavasti löydät jatkossakin täältä jotain mistä inspiroitua. :)

   Poista
 5. Moikka! Tämä on mahtava, etsin ohjetta säkkituoliin, ja nyt taisin sen löytää :). Kiitokset!

  VastaaPoista