torstai 29. maaliskuuta 2012

Mattoprojekti

Joku saattaa muistaa viime vuoden epäonnistuneen mattoprojektini. Siskoni teki lopulta kyseisen maton minulle joululahjaksi, mutta en siltikään pystynyt luovuttamaan vaan halusin vielä itsekin kokeilla. Hain uudet matonkuteet Jättirätistä ja päätin varovaisesti kokeilla virkkausta kokoa isommalla virkkuukoukulla ja vähemmän venyvällä kuteella ja toivoa että peukalo kestää. 


Valmista tuli ja lääkäriltäkin vältyttiin! Nälkä kasvoi syödessä ja matto sai kokoa alkuperäistä suunnitelmaa enemmän, halkaisijaksi tuli lopulta noin 1,5 metriä. Kuten kuvasta näkyy ovat ylitarkastajatkin maton jo testanneet ja hyväksi havainneet. Paikkansa matto löysi ompelutyöhuoneesta joka on jo hyvässä vauhdissa tulossa valmiiksi. Siitä sitten enemmän sen valmistuttua. ;) 

2 kommenttia:

  1. Komean kokoinen! Mie en edes uskalla lähteä yrittämään, ties vaikka menis neulontakykykin moneksi viikoksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matosta tuli kyllä aika mukavan kokoinen. :) Silloin ensimmäistä mattoa neuloessani sain peukalooni napsusormen joka lopulti jouduttiin leikkaamaan. Syytän siitä kuitenkin aika paljon liian pientä virkkuukoukkua ja venyvää kudetta sillä tällä kertaa en havainnut ollenkaan samanlaista kipua ja rasitusta.

      Poista