perjantai 30. toukokuuta 2014

Äitienpäiväpussukat

Tein äitienpäivälahjaksi pussukat pojan jalanjäljillä. Lopulta kävi kuitenkin niin että toinen pussukka jäi omaan käyttöön. Ei muuten haitannut pätkääkään. :)



Kankaat kierrätysmatskua josta on jo yhtä sun toista tehty. Pitsit ja vetskarit omista varastoista.


ARVONNAN viime päivät menossa! Vielä ehtii!

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pää pilvissä


Joskus joku juttu on vaan niin ihana että se on pakko tehdä uudelleen. 




8 kuukautta sitten...


 
Ja lopuksi muistus Arvonnasta, vielä pari päivää aikaa osallistua!

maanantai 26. toukokuuta 2014

Siksak-setti

Huh hellettä! Täytyy sanoa ettei koneen äärellä istuminen ole ollut etusijalla näillä keleillä mutta nythän se lupasi viilenevää säätä. Juuri nyt kun kesävaateprojekti alkoi näyttää hyvältä. :/ Mutta eiköhän ne lämpöiset kelit sieltä vielä tule!

Tämä siksak-setti hieman karkasi käsistä. Alunperin facebookin ompeluryhmän ompeluhaasteeseen tehty lyhythihainen paita sai kaverikseen haaremihousut, siihen vielä paidan ja lopuksi vielä polvimittaiset housutkin. Se on parasta kun saa antaa mielen viedä ja tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä huvittaa. ...tosin aamulla herätessä saatan miettiä että kannattiko ommella pitkälle yöhön. ;) 







Kuvion t-paitaan painoin Emon kangasväreillä.
Haaremihousujen kaava on OB:n crawl & roll, jota loppujen lopuksi kavensin haaroista rankalla kädellä. Paidat on molemmat tehty Lil´darling kaavalla muokattuina ja mustat housut Summer Sea kaavalla. Mustiin housuihin tein pitkän lahkeensuuresorin trikoosta jonka saa kätevästi muunneltua polvimittaiseksi tai nilkkapituiseksi.

Vaikka monista kuviokuoseista pidänkin niin on myönnettävä, että nämä hillityt setit yksinkertaisilla kuvioilla nousevat tällä hetkellä lemppareiksi. Ja mustan kanssa ei voi pieleen mennä. :)

Vielä ehtii osallistua ARVONTAAN!

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tuplalempparit

Viime aikoina on ompeluttanut urakalla eikä ompelemisesta ole meinannut tulla loppua. Kun yhden saa valmiiksi on suunnitelmissa jo kymmenen muuta. Välillä on vaan pakko pitää paussia kun olisi tässä tämä perhekin hoidettavana. :)

Poika tarvitsi kipeästi lisäyksiä kesävermeisiin ja tartuin ensimmäiseksi -yllätysyllätys- mustakeltaiseen ja raitaan. Tuplalempparit siis! Voiko muka parempaa yhdistelmää olla? Ei niin, ei voi. :)





Kaavoina käytin OB:n Daisya ja housuissa Tiikeriä lyhennettynä. Tästä tuli kyllä kesävermeiden lemppari! Kuinka voikin tuo väri- ja raitayhdistelmä kolahtaa niin kovaa. :)



Olettehan muistaneet käydä osallistumassa ARVONTAAN?

tiistai 13. toukokuuta 2014

Arvonta!

Arvonta on loppunut!
 
Kävijämäärät hipovat 40 000 ja blogini täyttää pian 3,5 vuotta. Blogin nimi on matkalla vaihtunut ja välillä on ollut blogin puolella vähän hiljaisempaa opiskeluiden vuoksi mutta täällä ollaan ja pysytään ja uudella innolla jatketaan. :) Nyt onkin aika vihdoin lunastaa lupaukseni arvonnasta. :)

Palkintona on


20€ arvoinen lahjakortti Eurokankaaseen! 



Arvonta-aika on 13.5.-31.5. 

Osallistut arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Olemalla lukijani lukijapaneelissa tai liittymällä siihen, saat kaksi arpaa. Mainitsethan kommentissa kuinka monella arvalla olet mukana. Muistakaa anonyymit laittaa nimimerkki ja sähköpostiosoite mukaan. :)

Lykkyä tykö! :)


lauantai 3. toukokuuta 2014

Mustaa ja keltaista

Olen vihdoin ja viimein saanut ommeltua pois laatikon pohjalta näitä ufoiksi uponneita. Tämäkin haalari on ollut  mielessä jo kauan, leikattuna kuukauden päivät ja nyt sain sen vihdoin ommeltua valmiiksi. Inspiraation lähde on helppo tästä tunnistaa jos tykkää lastenvaatemuotia seurata. :)



Haalarin teko oli aikamoinen aivopähkinä. Ennen tekoa tokaisin miehelle että mitähän tästäkin tulee, ei varmaan yhtään mitään muuta kuin hermojen menetys, mutta lopputulos palkitsi. Siitä tuli paljon parempi mitä aluksi ajattelin. Silläkin uhalla että muutin suunnitelmia kesken teon ja päätin tehdä haalarista kokonaan vuoritetun. 





Eihän tämä näissä kuvissa enää puhdas ole, sehän on selvä. Haalari meni käyttöön kirjaimellisesti suoraan paininjalan alta.



Haalarin päälikangas on joustocollegea ja vuori trikoota. Tästä tuli mielestäni sopivan lämmin kun college ei ole paksuimmasta päästä ja trikookin on tarpeeksi kevyttä. Menee sitten kesällä illan viiletessä ja nyt pojan touhutessa lattialla. Alavaraan laitoin nepparin että kaulus pysyy kuosissa leikin tiimellyksessä.

Tästä tulin kaiken vaivan arvoinen ja kasvunvaraakin tuli sopivasti jollei poika ota yhtäkkistä kasvupyrähdystä. Tekisi mieli lähteä samantien ompelemaan toista samanmoista mutta eiköhän jumpsuitit nyt jo riitä tässä koossa. Sen sijaan kesävermeiden tekoon olisi syytä alkaa jo asennoitua. :)

perjantai 2. toukokuuta 2014

Hurmurihaalari

Olen metsästänyt tätä kangasta kissojen ja koirien kanssa vaikka kuinka kauan. Lämpenen ihaniin kuoseihin aina liian myöhään jolloin ne ovat jo loppuunmyytyjä. Tuurilla niitä sitten jostain saattaa lopulta löytyä, tai olla löytymättä. Tällä kertaa kävi tuuri. :)


Tästä haalarista tuli ihana! Harmi vain että kangasta oli niin nafti pala ettei haalarissa ole juurikaan kasvunvaraa. Heti tämän valmistuttua aloinkin surkuttelemaan että tämä joskus jää pieneksi. Ei auta kuin ahkerasti käyttää ja ehkä pidentää lahkeiden resoreita jos vain selän pituus riittää.




Kaavana jälleen kerran Villikko, jota olen hieman muokkaillut. Se on vain niin mahtava kaava jonka kanssa tuntuu onnistuvan kerta toisensa jälkeen.

Mitäs tykkäätte uudesta bannerista? Siitä kunnia kuuluu mun miehelle joka sen väsäsi. Tykkään ihan hirveästi! :)