maanantai 27. helmikuuta 2012

Tiskirättejä

Tein muutaman tiskirätin tarpeeseen. Näissä kahdessa käytin lankana Hjertegarnin Blend Bamboo lankoja ja alemmassa farkunsinisessä Novitan Bambua. Olen tähän asti käyttänyt vain puuvillaisia rättejä ja uskon näiden toimivan vielä paremmin mitä ne.


Lopuksi pieni kurkistus keskeneräisten töiden laatikkoon. Mieli haluaa näköjään väriterapiaa kaiken pimeyden keskellä. :) Mutta eiköhän kevät jo pian tule, odotus ainakin on jo kova!


Aurinkoista viikon alkua kaikille!

maanantai 20. helmikuuta 2012

Aleena-mekko

Pienimmän kummitytön ristiäisiä vietettiin viikko sitten ja lahjaksi annoin korun lisäksi Aleena-mekon, jonka olen halunnut jo pidemmän aikaa tehdä. Lankana käytin Rico Designin Essentials merino dk lankaa mikä olikin tosi pehmeää ja hyväntuntuista. Lanka ei kylläkään antanut anteeksi epätasaista kädenjälkeä mistä osin syytän käyttämiäni surkeita bambupuikkoja, jotka aivan loppumetreillä vielä katkesivat. Metallisiin puikkoihin vaihdettuani kädenjälki parani ja neulominen oli paljon vaivattomampaa. Vielä olisi kaapissa kahdet samanlaiset puikot mutta luulen että katkon ne ihan tarkoituksella sillä en halua laittaa vahinkoa kiertämään antamalla ne pois. Huonot välineet tappaa hyvän harrastuksen vai miten se meni. Ensi kerralla panostan vähän enemmän enkä yritä päästä halvimmalla.

Jouduin vähän muuttelemaan ohjetta, sillä en löytänyt ohjetta vastaavaa lankaa. Lisäksi pienensin hieman kaula-aukkoa. 

Ihanaa (ja lumista) viikon alkua kaikille!

tiistai 14. helmikuuta 2012

Helmi-myssy ja vaippakakku

Näiden Helmi-myssyjen neulomisesta sukuun syntyneille tytöille taitaakin tulla perinne, sillä kaikille olen sellaisen tehnyt. Nämä tuskin ovat sieltä käytännöllisimmästä päästä mutta minusta ne ovat niin suloisia että jokaisella pienellä tytöllä pitäisi tuollainen myssy olla. (Note to self: käytä kolmosen puikkoja). Lankana käytin tällä kertaa Novitan woolia.


Myssy pääsi vaippakakun koristeeksi niinkuin aiemminkin. Kakun alimmassa kerroksessa on myös aiemmin tekemäni peitto rullattuna keskellä. 

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vauvan peitto

Tämä valmistui jo reippaasti viime vuoden puolella mutta olen vähän panttaillut sitä sillä en ole ollut ihan varma kenelle sen annan. Nyt kuitenkin peitto on saanut (hyvin pienen) omistajansa.



Peitosta tuli sen verran pieni että menee varmaan vain vauva-ajan käytössä. Lankaa olin ostanut luuloistani huolimatta liian niukasti eikä sitä ollut enää mahdollista saada lisääkään. Lankana käytin Lidlistä ostamaani pehmeää sataprosenttista villalankaa. Harmi etten tajunnnut ostaa sitä silloin enempää enkä siihen tietystikään ole enää toiste törmännyt,sitä oli tosi kiva neuloa.


Peittoa oli tosi kivaa tehdä ja suunnitella! Toivottavasti siitä on iloa pikku Tahmiksellekin!  :)


Loppuun vielä kuva siitä miten kävi kun yritin kuvata peittoa maton päällä ja käännyin sen verran että avasin ikkunan sälekaihtimet... Meillä ei lattialla touhuta ilman seuraa, oli kyse kuvaamisesta, kaavojen piirtämisestä, kankaan leikkuusta tai oikeastaan ihan mistä vaan. :)